מה כבר לא נאמר על עריכת הסכם ממון? נראה כי כיום ישנה הבנה בקרב הציבור כי הסכם טרום נישואין הוא הצעד הנכון לעשות כאשר רוצים למסד את הקשר הזוגי ולהתחתן. וגם אם כבר התחתנתם, או שאתם מנהלים מערכת יחסים של ידועים בציבור, הסכם בין בני זוג עדיין רלוונטי עבורכם.
מייד נסקור בקצרה את החשיבות של הסכמי ממון, אך את הדגש הפעם אנו מבקשים לשים על היבט אחר של הנושא והוא ההתנגדויות או המתיחות הנוצרת בין בני זוג כאשר הנושא עומד על הפרק. כבר אמרנו כי ישנה הבנה בקרב הציבור כי זהו הצעד הנכון לעשות, אך כאשר זה נוגע אלינו באופן אישי אנו עשויים קצת להיבהל. ובמקרים הללו ישנה דרך מומלצת והיא גישור הסכם ממון.
באמצעות הליך גישור ניתן להגיע להסכם המספק את שני הצדדים, וליהנות מכל היתרונות של הסכם ממון.
עריכת הסכם ממון
הסכם בין בני זוג יכול להגדיר היבטים רבים של הקשר, עיקר תשומת הלב בדרך כלל נתונה למקרה בו בני הזוג מחליטים להתגרש.
נניח ולא ערכתם הסכם המגדיר את אופן חלוקת הרכוש, החוק קבע זאת עבורכם (חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג – 1973). על פי החוק כל אחד מבני הזוג זכאי לקבל מחצית מהנכסים שנצברו במהלך תקופת הנישואין. רכוש שנצבר לפני הנישואין, כמו גם מתנות וירושות במהלך הנישואין לא יכנסו לחלוקה.
בהערת שוליים נציין כי הדברים אינם שחור ולבן, וזוהי אחת הסיבות מדוע לעתים ישנם סכסוכים לגבי חלוקת רכוש בגירושין. אך זה בדיוק מה שאנו מבקשים למנוע באמצעות עריכת הסכם ממון בין בני הזוג.
ההסכם מאפשר לבני הזוג לקבוע בהסכמה את אופן חלקות הרכוש וכל היחסים הכלכליים ביניהם, ולא להיות כפופים לעקרונות החלוקה השוויונית הקיימת בחוק. כך ניתן להבטיח כי במקרה של סיום הקשר הזוגי לא יהיו מאבקים כלכליים בין בני הזוג. ולמעשה, כאשר הדברים ברורים ויודעים מראש, הדבר יכול להסיר מתיחויות המשפיעות לרעה על חיי הזוגיות.
נוסיף כי במסגרת הסכמי ממון מקובל גם לכלול הסכמות לגבי המזונות.
הסכם ממון יכול להיעשות לפני או אחרי נישואין, כאשר ההבדל היחידי הוא הסמכות המאשרת את ההסכם. במידה וההסכם נערך לאחר הנישואין, האישור יתבצע על ידי בית המשפחה לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הסכם טרום נישואין ניתן לאשר בפני נוטריון.
גישור הסכם ממון
למרות ההבנה שעריכת הסכם ממון היא הצעד הנכון עבור בני הזוג, בפועל הדיון על הנושא עלול לגרום למתיחויות בין בני הזוג. צריך לדעת כיצד לנטרל את ההתנגדויות ולשמור על איזון, ולפעמים קשה לעשות זאת לבד.
גישור הסכם ממון הוא אחת הדרכים המקובלות כיום בשביל להתמודד עם המחלוקות, ולחתור לצורך הסכם ממון מאוזן המספק את שני בני הזוג ומחזק את חיי הזוגיות.
היתרון של הליך גישור זוגי הוא הניטרליות של המגשר, והיכולות שלו לזהות בצורה אובייקטיבית את הצרכים והציפיות של כל אחד מהצדדים; דבר שבני הזוג עשויים להתקשות לתקשר זה לזו.
בזכות עבודתו של המגשר ניתן לגבש הסכם ששני הצדדים ירגישו בטוחים לגביו. כל מצב אחר עשוי להיות מוקד מתיחות בין בני הזוג, והסכם טוב המספק את שני הצדדים הוא בדיוק ההסכם המחזק את הקשר הזוגי.
אנו מקווים כי ההסכם יחזק את הקשר הזוגי, ויאפשר לזוגיות שלכם לפרוח גם במבחן הזמן. ובמידה ויגיע היום בו יתגלו בעיות בקשר הזוגי, אנו יכולים להציע לכם עזרה והכוונה על מנת להציל את הקשר. אך בסופו של דבר ההחלטה היא שלכם, ובמידה ותחליטו לסיים את הקשר הזוגי, בזכות הסכם הממון יהיה קל יותר לגבש הסכם גירושין בהסכמה.
עורך דין ומגשר אורי עמר
עורך הדין אורי עמר מביא לתחום שני יתרונות. היתרון הראשון, וההכרחי, הוא הניסיון שלו בתור עורך דין לענייני משפחה. זהו בדיוק תחום ההתמחות הרלוונטי עבור עריכת הסכמים בין בני זוג, וכל הסוגיות הקשורות לגירושין.
והיתרון השני, הוא הניסיון של של עורך הדין בהליכי גישור. גישור הוא כלי מרכזי במשרדינו, ואנו מרבים להשתמש בכלי זה לצורך פתרון קונפליקטים. אנו עוסקים בגישור משפחתי, גישור זוגי וגם גישור עסקי. עו“ד ומגשר אורי עמר נחשב לדמות מרכזיות בתחום הגישור בישראל, ואף עורך הרצאות גישור לארגונים.
באמצעות הגישור אנו יכולים להשיג מטרות רבות על בסיס הבנות ורוח טובה. יש לזה ערך בעולם העסקי, ואדרבא ואדרבא כאשר מדובר בסוגיות משפחתיות.
אם תרצו לדעת עוד על היתרונות והחסרונות של הסכם ממון, אם יש לכם שאלות או שתרצו להתחיל בהליך הגישור לצורך ניסוח הסכם בהתאמה אישית, אל תהססו לפנות אלינו. פרטי התקשורת וכתובת.
עריכת הסכם ממון | גישור הסכם ממון